Frambozenconfituur
Wat heb je nodig?
  • 1 kg diepvriesframbozen
  • 650 gram kristalsuiker
  • sap van een halve citroen

Giet alles samen in een kookpot en zet op het vuur. Eenmaal de kooktemperatuur bereikt, laat je alles nog 25min doorkoken. Verminder het vuur lichtjes. Blijf voortdurend roeren. Doe vervolgens de confituur in bokalen. Draai het deksel goed dicht. Draai de potjes op zijn kop. Wacht tot alles afgekoeld is, en draai de potjes terug om.

Smakelijk !
Vinaigre de framboise
Pour 75 cl:
  • 350 g de framboises
  • 1/2 litre de bon vinaigre de vin

Mélanger le vinaigre et les framboises, fermer hermétiquement le récipient et laisser macérer 2 mois.
Au bout de ce temps, filtrer le vinaigre en laissant s'égoutter les fruits pendant 2 heures sans les presser.
Utiliser ce vinaigre parfumé pour une vinaigrette et pour déglacer un jus de viande.

Bron: La framboise - dix façons de la préparer, Françoise Durif, Les Éditions de l'Épure, 2003
Heb je een recept voor ons? Mail het ons door!